Ką daryti, kai telefonas neparodo įeinančių skambučių?

Kai kurie „Android“ telefonų vartotojai susiduria su problema, kai išmaniojo telefono ekranas nesuveikia įeinančio skambučio metu. Telefonas taip pat nesignalizuoja skambučio garsu. Vartotojas, apie tai, kad jam skambinama, gali įsitikinti tik savo išmanųjį telefoną atblokavęs, o kartais netgi turi paleisti numerių rinkiklio programėlę. Kaip galima ištaisyti tokią klaidą įrenginyje?

Kokia yra priežastis, kad telefonas nerodo įeinančių skambučių?

Įeinančių skambučių signalizavimo problema liečia „Android“ telefonus, o visų pirma - Xiaomi prekės ženklo įrenginius. Šio sutrikimo priežastys ir sprendimai skiriasi priklausomai nuo įrenginio kartos. Paprastai tai susiję, pavyzdžiui, su klaidingais atnaujinimais; programėlių, sukeliančių trikdžius teisingam „Telefono“ programų veikimui, atsisiuntimu arba su vartotojo atsitiktinai pakeistais išmaniojo telefono nustatymais.

Senesnės ir naujesnės išmaniųjų telefonų kartos skambučių signalizacijos atkūrimo instrukcijos gali būti kiek skirtingos. Didžiausi skirtumai pastebimi išmaniųjų telefonų su „Android“ operacine sistema prieš „Pie“ versiją ir telefonų su „Android 10“ sistema, atvejais. Taip pat, kai kurie nustatymai gali tarpusavy šiek tiek skirtis priklausomai nuo tam tikrame telefono modelyje naudojamos sąsajos. Tačiau dažniausiai veikimas yra labai panašus, o skirtingi yra tik konkrečių parinkčių pavadinimai nustatymuose.

Įeinančių skambučių nustatymai – kaip telefone įjungti jų rodymą?

1. Ką daryti, kai telefonas neparodo įeinančių skambučių?

Norint nustatyti įeinančių skambučių rodymą, reikia programai „Telefonas“ suteikti reikiamus pranešimo apie gaunamą skambutį, leidimus. Jeigu turite išmanųjį telefoną su „Android“ operacine sistema ir jis neparodo įeinančių skambučių, vadovaukitės toliau pateiktomis instrukcijomis. Tuo tikslu:

•  eikite į pagrindinius telefono nustatymus,

•  atidarykite programos nustatymus,

•  sąraše suraskite programą „Telefonas”,

•  pasirinkite programą „Telefonas” ir informaciją apie programą (pažymėtą pvz., mažąja raide „i” ekrano kampe),

•  pažymėkite parinktį „Programos pranešimai“,

•  pakeiskite įeinančių skambučių prioritetą į skubų, iš karto signalizuojamą garsu, vibracija, bei pranešimu jūsų išmaniojo telefono ekrane,

•  įsitikinkite, kad nauji nustatymai patvirtinti.

Negaliu atsiliepti į įeinančius skambučius Android 10 – Android 13+ telefonuose - ką daryti

2. Ką daryti, kai telefonas neparodo įeinančių skambučių?

Įeinančių skambučių, kurie nerodomi Android 10 – Android 13+ telefone, taisymas panašus, kaip ankstesnių šios operacinės sistemos versijų. Telefonų su Android 10 – Android 13+ savininkai turėtų vadovautis šia instrukcija:

•  programos nustatymuose suraskite programą „Telefonas”,

•  eikite į informaciją apie programą,

•  išrinkite parinktį „Pranešimai”,

•  sąraše išrinkite „Įeinantys skambučiai”,

•  atskirame informacijos apie programą skirtuke nustatykite pranešimų prioritetą į skubius ir pasirinkite signalizavimą apie ryšį garsu bei pranešimu ekrane.

Tikimės, kad vadovaudamiesi mūsų instrukcijomis, išsprendėte problemą ir dabar laisvai galėsite atsiliepti į įeinančius skambučius. Tačiau, jeigu jūsų telefone įeinantys skambučiai vis tiek nerodomi, kreipkitės į savo operatoriaus arba įgaliotojo aptarnavimo centro būstinę. Ne visos telefono problemos gali būti išspręstos savarankiškai, kartais jos atsiranda dėl sudėtingesnių sutrikimų. Prieš atiduodami telefoną remontui, nepamirškite susikurti atsarginės kopijos.

telefonų dėklai – patikrinkite juos
Tomas Jankauskas
Tomas Jankauskas

Naujų technologijų mylėtojas, ilgus metus sekąs mobiliuosius įrenginius. Aistringas daikčiukų mėgėjas ir GSM aksesuarų bandytojas. Pastaruoju metu - elektroninės įrangos apžvalgininkas ir redaktorius. Laisvalaikiu užsiima meistravimo darbais ir žaidžia žaidimų konsole. „etuo“ tinklaraštyje jis sprendžia problemas, su kuriomis kasdien susiduria išmaniųjų telefonų vartotojai.

Please select one of each of the ratings above.